A növényi éhezés legjobb ellenszere: lombtrágya + kondicionáló egyben

Kapcsoljunk ötödik sebességbe extrém körülmények között is

A növényi éhezés legjobb ellenszere: lombtrágya + kondicionáló egyben

Kapcsoljunk ötödik sebességbe extrém körülmények között is

Harmonikus nitrogénellátással kondicionálja a növényállományt

A Speedy™ Max AlgitZeon olyan egyedi összetételű lombtrágya, amelyben a mesterségesen kialakított tápelem-összetételt természetes hordozóanyagokkal kombináltuk, így a tápelemhatás maximális kiaknázása vált lehetővé. A Speedy™ Max AlgitZeon alapvetően egy nitrogén túlsúlyos lombtrágya, amit a mezo- és mikroelem készlet egyenlít ki, az ásványi összetevők a tápanyagok tartósabb felvehetőségét biztosítják. Az organikus összetevőknek köszönhetően nagy molekulájú szerves anyagok is jelen vannak a lombtrágyában. Ezek elsődleges előnye, hogy a növényi szöveten közvetlenül képesek bejutni, ezzel energiát spórolnak a növénynek, ami által fokozódik annak ellenállóképessége, a környezeti stresszel szembeni tűrése.

Miért hatékony?

A nitrogén a leglátványosabban ható tápelem, nagy adagú kijuttatása azonban megnyújtja, fellazítja a szöveteket, hirtelen megnő a gombás betegségek kockázata. Más lombtrágyákban általában csak egyféle nitrogénforma fordul elő, ennek hatása gyorsan lecseng. A Speedy™ Max AlgitZeon lombtrágya 3 különböző nitrogén formája azonnali és elnyújtott hatást egyaránt képes biztosítani, ezzel egyenletesebb az ellátás, elkerülhető a szövetek fellazulása. A mezo- és mikroelemek éppen azokat a tápelemigényeket pótolják, amelyekre külön gondot nem fordítunk, ezért gyakran rejtett, vagy látható tápanyaghiány-tüneteket előzhetünk meg. A mezo- és mikroelemek harmonikussá teszik a tápanyagellátást, ezzel hatékonyabb lesz a makroelemek beépülése. Az egyensúlyban lévő, harmonikusan ellátott növénynek jobb a stressztűrése, adott körülmények között alacsonyabb a vízigénye, emiatt kevesebb víz mellett is magasabb termésprodukcióra képes. Az ásványi kísérők olyan speciális összetevők, amelyek nagy belső felületeiken képesek megkötni a mikroelemeket, ezáltal sokkal hatékonyabb a mikroelemek bejutása, a növényi anyagcserét tartósan stimulálják, serkentik a többi tápanyag felvételét.

Milyen talajokra és mikor ajánlott?

Bármilyen talajnál és bármely növénynél azokra a termesztési helyzetekre ajánljuk, amikor az intenzív növekedéshez a jó nitrogénellátás központi kérdés. Azonban a nagyobb adagú nitrogént mellőzni szeretnénk, hogy elkerüljük a betegségekre való fogékonyságot. Akkor is megkerülhetetlen a Speedy™ Max AlgitZeon lombtrágya használata, ha az intenzív növekedés alatt víz- és tápanyagellátottsági problémák lépnek fel, pl. túl sok vagy túl kevés a víz a gyökérzónában, vagy hideg, esetleg kötött a talaj és ez nehezíti a tápanyagokhoz való hozzáférést. Állománypermetezéshez ajánlott az intenzív növekedés időszakában, virágzás előtt. Ha más lombtrágyázást nem tervezünk, a Speedy™ Max AlgitZeon a vegetatív fejlődés alatt önmagában is képes a tápelem-harmóniát kialakítani, jól táplált és egészséges növénnyé tenni az egyébként egysíkúan, főleg nitrogénnel táplált növényeket.

Speedy™ Max AlgitZeon műtrágya összetétele és alkalmazási módjai

Speedy™ Max AlgitZeon műtrágya összetétele és alkalmazási módjai

Mire ad megoldást?

Mire ad megoldást?

Az egyoldalú növénytáplálás mellett hamar kialakulnak hiánytünetek, ezek jellegzetes levélelváltozások formájában is megmutatkoznak. A Speedy™ Max AlgitZeon lonbtrágya segít megelőzni a hiányos táplálás miatti terméskiesést.

Minden esetben kihagyhatatlan a technológiából, amikor valamilyen környezeti zavar akadályozza a tápanyagok felvételét. Ez lehet környezeti stressz vagy technológiából adódó pl. gyomirtás miatti hatás. A stresszhelyzetekben (pl. aszály, vagy belvíz, alacsony tápanyagszolgáltató talaj) a növénynek nem jut energiája a tápanyagfelvételre, ami visszaveti a fejlődésében. A Speedy™ Max AlgitZeon lombtrágya a legintenzívebb N-igényes időszakban mutatja a maximális tápanyaghatását, amikor a körülmények kedvezőtlenek a vegetatív fejlődéshez. Ekkor a nitrogén mellett a mikroelemek harmóniájára még jobban szükséges fókuszálni.

A 3 különböző nitrogénforma elnyújtott hatású, ellentétben a szilárd fejtrágyákkal tartósan képes biztosítani a jó tápelem-ellátottságot az intenzív növekedéshez.  

Egyediségét az adja, hogy a hatóanyag-tartalom bejutását a természetes alginit és zeolit hordozó anyagok segítik. Azok a nagy belső felületeiken megkötik a mikroelemeket, így sokkal hatékonyabb lesz a felszívódásuk és tartósabb a hatásuk.   

A lombon kijuttatott tápelemek közvetlenül és maradék nélkül érvényesülnek, nincsenek veszteségek, mint a szilárd formájú műtrágyáknál.

Speedy™ Max AlgitZeon lombtrágya mellett a terméspotenciál még akkor is jobb, ha éppen nem jól alakulnak az időjárási viszonyok.

Problémák, amikkel találkozhat, ha nem használja a Speedy™ Max AlgitZeon folyékony lombtrágyát

Problémák, amikkel találkozhat, ha nem használja a Speedy™ Max AlgitZeon folyékony levéltrágyát

Mikroelemhiány tünetek, amelyek terméskieséshez vezetnek őszi búzában

Olyan jelenséggel találkozott a növényen, amelyre nem tudja a megoldást?

Speedy™ Max AlgitZeon előnyei

Speedy™ Max AlgitZeon előnyei

A Speedy™ Max AlgitZeon lombtrágya nyújtott hatású nitrogént tartalmaz a szemcsés műtrágyákkal ellentétben.

Éppen azokat a tápelemeket tartalmazza, amelyek az intenzív növekedés fókuszában vannak.
Növényvédelmi kezeléssel kombináltan is kijuttatható, de előzetesen a jó keveredést ellenőrizzük.

Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel összehangoljuk.

Mikroelemei akkor is hatékonyak, ha a talajból nem lenne jó az ellátás.

Folyékony tápanyag-kijuttatás mellett sokkal jobb a tápanyagok hasznosulása, kisebbek a veszteségek, biztosabb a célba érés.

A harmonikus tápanyag ellátottsággal elősegítjük az alaptrágyákkal kiadott makro- tápelemek jobb hasznosulását.
Egészséges, jól táplált növény kevesebb vízzel is jobb termésre képes, egyúttal kisebbek a növényvédelmi költségek is.

Mások ezt kérdezték:

Mások ezt kérdezték:

Gazdálkodóink ezt kérdezték:

Összeszedtük és folyamatosan bővítjük azon kérdések körét, amelyeket a gazdálkodók kérdeztek tőlünk.

Mit jelent a nyújtott hatás?
A különböző nitrogén formák felvétele időben eltolódik, ezért a levélfelületről is hosszabban tudja egyenletesen felvenni a növény, így nem okoz szövetlazulást a hirtelen nitrogénfelvétel.
Miért előnyösebb, mint a szilárd nitrogén?

Minden időjárási körülmény között fel tudja venni a növény a Speedy™ Max AlgitZeont. Sajnos a szilárd kijuttatású nitrogén műtrágyák csapadék nélkül nem hasznosulnak.

Eddig nem lombtrágyáztam a napraforgót, úgyis termett! Miért áldozzak rá?

Az új típusú hibridek tápanyagfelvételi dinamikája más, mint a hagyományos hibrideké, a növekedés kezdeti fázisában lényegesen nagyobb a tápyanyag igényük, ezért ha ebben az időszakban hiányt szenvednekek, el jelentős terméskiesés várható miközben a hibrid terméspotenciálja nem lesz kihasználva.

Gyomirtással is tudom egymenetben kijuttatni?

Igen, a gyomirtással egy menetben kijuttatható, amellett, hogy termelésnövelő hatása van, úgy viselkedik, mint általában a növényvédőszerekhez rakott adjuváns. Egyértelműen kijelenthető, hogy fokozza a gyomirtószerek hatását.

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Plantaco  Visszatérítési program

Plantaco kedvezményprogram

Ha szeptember 30-ig Viszonteladóink bármelyikénél minimum nettó 100.000 Ft értékében vásárol, és elküldi részünkre a vásárlást igazoló számlákat, visszatérítjük Önnek a vásárolt termékek értékének 3%-át!

 

Olvassa, amit mi olvasunk!

Olvassa, amit mi olvasunk!

speedy-max-algitzeon-www-plantaco-com