Induljon a turbó az olajos növények alá!

Kénes starter a magágyba!

Induljon a turbó az olajos növények alá!

Kénes starter a magágyba!

Radistart® S-Oil: Hogy 3-szor könnyebb legyen a startolás

A Radistart® S-Oil a hazai piacokon elérhető egyik legnagyobb kéntartalmú starter műtrágya: 3-szoros erővel támogatja az olajos növények kezdeti fejlődését.

  1. Kiugróan magas vízoldható foszfortartalma a csírázás  utáni jó átgyökeresedéshez elengedhetetlen.
  2. A kén+kalcium+cink+bór az olajos növényekhez igazodva már a vetőágyban beállítja a tápelemarányokat.
  3. A mikrogranulátumos forma az egyenletes kijuttatást és a gyors, könnyű hozzáférést teszi lehetővé.

A Radistart® S-Oil starterkezelés a gyökérzóna ideális tápelem-ellátottságát biztosítja, ezért a vetés utáni korai szakaszban semmilyen gátló tényező nem foghatja vissza a fejlődést, nem kell plusz energiákat fordítani a tápelemekhez jutásért. Ha már a csírázásnál, kelésnél elhárítjuk az akadályokat, az nagyban elősegíti a gyors, robbanásszerű korai indulást, megalapozza az egyenletes, jó kondíciójú állományt. Az egészséges növények sokkal nagyobb termésprodukcióra képesek, jobban tűrik a stresszelt állapotot, kisebb terméskieséssel reagálnak a szélsőséges körülményekre. Az olajos növények ideális startere, emellett jótékonyan segíti minden szántóföldi és kertészeti kultúra indulását.

Miért hatékony?
A Radistart® S-Oil mikrogranulátumot közvetlenül a magágyba dolgozzuk be, így könnyen elérhető, rögtön felvehető tápanyagokkal tudjuk tökéletesen lefedni a repce, napraforgó, káposztafélék kezdeti szükségletét. A kifejezetten magas vízoldható foszfortartalom a nagy felvevőképességű hajszálgyökérrendszer kialakítását segíti, mellette a kisebb arányú nitrogén az éppen induló növény korai igényeihez elegendő. A cinktartalom a hazai talajoknál jellemző cinkhiányt pótolja. A kalcium az egyre savanyodó talajainkban a mész pótlására szolgál, egyúttal védi a gyökérzetet a gyökérgolyva ellen. A jó kénellátással nem csak a talajok kénhiányát enyhítjük, hanem megalapozzuk a magasabb olajtartalmat is. A bórral együtt a jó kénellátás elősegíti a jobb virágdifferenciálódást, az erősebb virágszerveket, egyúttal megelőzhetők a mikroelemhiány okozta betegségek. Az olajos növények mellett az egyéb szántóföldi és kertészeti kultúrákra is kiváló starter.
Milyen talajokra és mikor ajánlott?

Bármilyen talajnál és bármilyen kultúrában megtapasztalható a starter hatása, a kezdeti fejlődést jótékonyan segíti akkor is, ha nem ideálisak a körülmények.

Szántóföldi kultúrákra vetéssel egy menetben, vagy kelés után sorközre kijuttatva és bedolgozva a talajba.  Kertészeti kultúrákban szabadföldön és zárt termesztő berendezésben egyaránt használható, vetéssel, ültetéssel egy menetben kijuttatva, vagy felületkezeléssel 5-6 cm mélységben bedolgozva, vagy a palánták tövenkénti kezelésével a gyökérzethez juttatva. Palántanevelő közegbe is bekeverhető, illetve álló kultúrák telepítésénél az ültető gödörbe szórva, később a törzs köré juttatva.

 

Radistart® S-Oil starter műtrágya összetétele és alkalmazási módjai

Radistart® S-Oil starter műtrágya összetétele és alkalmazási módjai

Mire ad megoldást?

Mire ad megoldást?

Az alábbi kép szemlélteti, hány milliméter távolságból tudja a növény felvenni a különböző tápelemeket:

A Radistart® S-Oil mikrogranulátumos starterezés minden esetben célszerű és hatványozottan megtérülő, amikor a csírázáshoz, keléshez vagy ültetéshez valamilyen kedvezőtlen körülmény áll fenn pl. hideg talaj, túl korai vagy késői vetés, rossz vízellátás, szűk vetésforgó, talajhiba, egyoldalú műtrágyázás.  Az alaptrágyákkal ellentétben a Radistart® S-Oil starter műtrágya mikrogranulátum tápanyagai helyben és maradéktalanul érvényesülnek. A gyökérzet könnyen eléri, nem igényel többletenergiát a tápanyagokhoz való hozzáférés.

Ha öntözetlen a kultúra, az aszálytűrés fokozására a minél nagyobb és szerteágazóbb gyökérrendszer kialakítását kell serkenteni. Ehhez a Radistart® S-Oil magas vízoldható foszforkészlete kiváló gyökérstimuláló hatású, amivel a tápanyagok jobb hasznosítását is elérhetjük. A víz- és a tápanyagok jobb érvényesülése miatt további ráfordítások nélkül is nő a termés mennyisége, emellett pozitívan kihat a termés minőségére is.

Különösen ajánlott humuszban szegény talajokon, túlzottan meszes vagy sós termőhelyeken, gyökérgolyva megelőzésére, egyenetlen vízellátás esetén, túlzott környezeti stressznek kitett vagy nem kellő vitalitású állományokban, jobb telelés elősegítésére.

A Radistart® S-Oil kéntartalma nélkülözhetetlen az olajképzéshez, keresztes virágzatúaknál a fehérjék szintéziséhez. A repcének segít a jobb telelésben és az elfagyás ellen egyúttal a kénnel megalapozzuk a magasabb olajtartalmat. A repce és a napraforgó kifejezetten kénigényes, ami kulcselem a betegséggel szembeni ellenállás fokozásában. Ha kéntrágyázást egyébként nem végzünk, a Radistart® S-Oil maradéktalanul kiszolgálja a kezdeti szakasz kénigényét. Ha elhanyagoljuk a kénpótlást, az bizonyosan visszaveti a fejlődést.

A bórral és cinkkel jól ellátott növénynek fokozott a vitalitása, ezeknek a mikroelemeknek a mesterséges pótlása ma már a hazai talajoknál elengedhetetlen.

A savanyodó talajok kalciumháztartása leromlott, a Radistart® S-Oil kalciumkészlete a gyökérzónában képes kialakítani az egészséges kalcium szintet. A termék kalciumtartalma azonnal hasznosuló, vízoldható forma, a gyökérzetet védi, a gyökérszőrsejtek osztódásához elengedhetetlen. A gyökérzet közelében olyan talajállapotot teremt, ami segít elkerülni a gyökérgolyvát.

A Radistart® S-Oil starter műtrágya megalapozza a talaj későbbi tápanyag- és vízszolgáltatását, javítja a talajhigiéniát és csökkenti a stresszhatások miatti terméskiesést.

Problémák, amikkel találkozhat, ha nem használja a Radistart® S-Oil starter műtrágyát

Problémák, amikkel találkozhat, ha nem használja a Radistart® S-Oil starter műtrágyát

A gyenge, vontatott kelés rányomja a bélyegét az egész termesztési időszakra.

Ha a kénhiány már levéltünetet okoz, az bizonyosan terméskieséssel jár.

A bórhiány a káposztaféléknél jellegzetes tüneteket, az olajos növényeknél terméskötődési problémákat okoz.

Olyan jelenséggel találkozott a növényen, amelyre nem tudja a megoldást?

Radistart® S-Oil előnyei

Radistart® S-Oil előnyei

A Radistart® S-Oil starter műtrágya olyan gyári formulázott termék, amely a szitálmányokkal szemben folyamatos, időzített és egyenletes tápanyagleadást biztosít.

A gyártott szemcsék felületi szilárdsága nagyobb, ezért nem porolódnak, nem koptatják el, nem dugítják el a kijuttató elemeket. Gyorsabb menetsebességű vetést is lehetővé tesznek!

Termékeink speciális kötésekben és formulációban kerülnek forgalomba, ennek köszönhetően a benne lévő tápelemek jobban hasznosulnak, kisebbek lesznek a talajban a veszteségek. Elősegíti az alaptrágyákkal és fejtrágyákkal kiadott makro tápelemek jobb hasznosulását.

A korai fejlődéshez szükséges tápelemeket ideális összetételben biztosítja, a jobb állományindulással növényvédelmi költségek is megtakaríthatók.

 

Mások ezt kérdezték:

Mások ezt kérdezték:

Gazdálkodóink ezt kérdezték:

Összeszedtük és folyamatosan bővítjük azon kérdések körét, amelyeket a gazdálkodók kérdeztek tőlünk.

Mi a különbség a Radistart P-max és az S-Oil között?

A Radistart® S-Oil magas kén- és cinktartalommal rendelkezik. Általánosságban elmondható, hogy ezek hiányára lehet számítani, talajaink ebben a két elemben szűkölködnek. Ha ezek hiányoznak a talajból, gyengébben indul az állomány. A Radistart® P-Max a jól ellátott talajokra lett kifejlesztve, ezt az összetételt a kereskedők hozták létre és nem a növény igényét vették figyelembe a fejlesztésekor.

 
Használhatom a Radistart S-Oilt bórhiányra paprikában is?

Igen. Fűszerpaprikánál vetéssel egy menetben kijuttatható, kifejezetten az S-Oil ajánlott hozzá.

 
Repcére ősszel vagy tavasszal javasolják?

Ősszel, mert a vetéssel egy menetben lehet csak kijuttatni.

 

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Plantaco Visszatérítési Program

Plantaco kedvezményprogram

Ha szeptember 30-ig Viszonteladóink bármelyikénél minimum nettó 100.000 Ft értékében vásárol, és elküldi részünkre a vásárlást igazoló számlákat, visszatérítjük Önnek a vásárolt termékek értékének 3%-át!

 

Olvassa, amit mi olvasunk!

Olvassa, amit mi olvasunk!

radistart-s-oil-www-plantaco-com