HOGY BEINDULJON A VEGETATÍV MOTOR!


A jó terméshez a jó gyökérzetet a Radistart® FL+Bór garantálja.

HOGY BEINDULJON A VEGETATÍV MOTOR!

A jó terméshez a jó gyökérzetet a Radistart® FL+Bór garantálja.

Nehéz helyzetekben van igazán elemében

A Radistart® FL+Bór (EK-műtrágya) az egyik leghatékonyabb, vízoldható formájú, foszfor túlsúlyos folyékony lombtrágya. Másodlagos összetevője a könnyen felvehető nitrogén, ami azonnal beépíthető, amint a gyökérműködés fokozódik. A bór, réz és molibdén kiegészítő elemek, a termésképzés folyamataihoz biztosítják a többletenergiát. A készítmény minden olyan fejlődési szakaszban ajánlott, amikor a jó foszforellátás kerül középpontba és a talaj nem képes elegendő tápanyaggal ellátni a növényt. Különösen az intenzív növekedés beindításához, valamint a virágzás, termékenyülés időszakának extra igényeihez igazított összetételű folyékony tápanyag. Állomány permetezéshez ajánlott a foszforellátásra érzékeny időszakokban.

Miért hatékony?

Ha a talaj vagy a klíma visszafogja a növény fejlődését, ez a stressz a tápanyagellátásban zavart, végső soron terméskiesést eredményez. A kedvezőtlen körülmények a gyökérzet fejlődését és az energiatermelő folyamatokat blokkolják le. A folyékony műtrágya központi tápeleme a foszfor, ami levélen keresztül kijuttatva a növényben gyorsan mozog, elindítja a gyökércsúcs osztódását, majd az elágazódások kifejlődését. A nagyobb gyökérfelület és a megemelt foszforkoncentráció lehetővé teszi az energiatermelő folyamatok beindítását. Az így előállt többletenergia beindítja a vegetatív folyamatokat, ami látványos kezdeti fejlődésben, majd egy stabil, erőteljes állományban mutatkozik meg. A kiegészítő mikroelemek a jó gyökeresedés mellett a generatív folyamatokat erősítik: a kalászosok bokrosodását, a repce elágazódását és általában a jó virág differenciálódást.

Milyen talajokra és mikor ajánlott?

Bármilyen talajra megfelelő. Ajánlott foszforellátásra érzékeny fejlődési szakaszokban beilleszteni a technológiába, illetve ha stresszelt a növény: pl. fagyok után, hideg, erősen kötött, tömörödött, nehezen melegedő talajoknál, belvíz után vagy aszályos időszakban, foszforból közepes vagy gyenge ellátottságnál, savanyú vagy túl meszes talajokon, stressz kezelésre gyomirtással vagy regulátorozással együtt.

Radistart® FL+Bór  műtrágya összetétele és alkalmazási módjai

Radistart® FL+Bór  műtrágya összetétele és alkalmazási módjai

Mire ad megoldást?

Mire ad megoldást?

Tápanyagelérés távolsága

Minden esetben látványos és meggyőző eredményt ad, amikor valamilyen kedvezőtlen körülmény gátolja a töretlen fejlődést. Ez lehet környezeti stressz vagy technológiából adódó pl. gyomirtás miatti hatás.

A növényi fejlődésben két olyan időszak van, ami nagyon érzékeny a jó foszforellátásra. Mindkét időszak olyan mértékben kihat a termésre, hogy foszfor hiányában a terméscsökkenés elkerülhetetlen. Az első időszak a begyökeresedés, a második foszforigényes szakasz a virágzás, megtermékenyülés.

A talajban a foszfor természeténél fogva csak alacsony felvehető készlettel rendelkezik, ez is csak optimális talajviszonyok mellett felvehető. Ha bármi körülmény kedvezőtlenül alakul, vagy egyébként is foszforban szegény a talaj, akkor óhatatlanul ellátási zavar áll be. A foszfor a talajban szinte mozdulatlan, ezért a lassan fejlődő gyökerek nem képesek elérni a tartalékokat. Savas vagy lúgos kémhatású talajban a foszfor a növények számára felvehetetlen formában lekötődik. A hideg vagy száraz, esetleg tömörödött talaj szintén akadályozza a hozzáférést. A granulált foszforműtrágyák hatóanyagának csupán 20%-a érvényesül a kijuttatás évében, a szemcsés foszfor az azonnali igényt nem tudja kielégíteni, gyenge hatékonyságú.

A Radistart® FL+Bór legnagyobb szerepe abban áll, hogy a folyékony, azonnal felvehető foszfornak köszönhetően a gyökerek jobban átszövik a talajt. A nagyobb gyökértömeg és megnövekedett gyökérfelület sokkal jobb tápanyag- és vízszolgáltatást biztosít, több virágot tud kinevelni a növény még stresszelt helyzetben is. Nagyobb a terméspotenciál még akkor is, ha rosszul alakulnak az időjárási viszonyok.

Problémák, amikkel találkozhat, ha nem használja a Radistart® FL+Bór folyékony műtrágyát

Problémák, amikkel találkozhat, ha nem használja a Radistart® FL+Bór folyékony levéltrágyát

Lemaradt, gyengén bokrosodó búza

Egyenetlen állomány, ami gyom problémákhoz is vezet

Foszforhiányra utaló lila elszíneződés a kora tavaszi repcében

Olyan jelenséggel találkozott a növényen, amelyre nem tudja a megoldást?

Radistart® FL+Bór előnyei

Radistart® FL+Bór előnyei

A Radistart® FL+Bór folyékony műtrágya azonnal hasznosuló foszfort tartalmaz a szemcsés műtrágyákkal ellentétben.

Éppen azokat a tápelemeket tartalmazza, amelyek a gyökeresedéskor és a termésképzéskor fókuszban vannak.

Növényvédelmi kezeléssel kombináltan is kijuttatható, de előzetesen a jó keveredést ellenőrizzük.

Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel összehangoljuk.

Mikroelemei akkor is hatékonyak, ha a talajból nem lenne jó az ellátás.

Folyékony tápanyag-kijuttatás mellett sokkal jobb a tápanyagok hasznosulása, kisebbek a veszteségek, biztosabb a célba érés.

A gyorsabb gyökérnövekedés elősegíti az alaptrágyákkal és fejtrágyákkal kiadott makro tápelemek hasznosulását.

Mások ezt kérdezték:

Mások ezt kérdezték:

Gazdálkodóink ezt kérdezték:

Összeszedtük és folyamatosan bővítjük azon kérdések körét, amelyeket a gazdálkodók kérdeztek tőlünk.

Jó-e a lombtrágyához ugyanaz a fúvóka, amivel a gomba ölőzést csinálom?
Termékeinket úgy fejlesztettük ki, hogy a növényvédelemmel egy menetben lehessen kijuttatni anyagainkat, ezért természetesen megfelelő ugyanaz a fúvóka, mint ami az egyéb növényvédelmi munkákhoz is szükséges.
Kiváltja-e a RadistartR FL+Bór a Radistart P-Max mikrogranulátumot?
A termékfejlesztésünk során figyeltünk arra is, hogy nem csak mikrogranulátum-szórók léteznek, amivel közvetlen a vetőágyba juttatható ki a tápanyag, hanem mint tudjuk, különböző vetőgépre szerelt injektorokkal is megoldható, amelyekkel akár starterhatású műtrágyák vagy baktériumtrágyák is kijuttathatók vagy akár mindkettő egyszerre.
Eddig csak egyszer lombtrágyáztam a repcét, tényleg kifizetődik a kettő is?
A repce tápanyagigénye óriási, tápanyagéhsége csillapíthatatlan, azért a repce pont az a növény, amely meghálálja a többletkezelést.
Kijuttatható a RadistartR Fl+bór baktériumtrágyával együtt is?
Igen, kijuttatható. Sőt, segíti a baktérium felszaporodását, hiszen a testfelépítésükhöz a kezdeti időszakban könnyen felvehető foszforra van szükségük, így ha Radistart® Fl+Bórt baktériumtrágyával együtt juttatunk ki, akkor a felszaporodó baktériumok tápanyagfelvétele nem konkurál a csíranövény tápanyagfelvételével.

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Plantaco Visszatérítési Program

Plantaco kedvezményprogram

Ha szeptember 30-ig Viszonteladóink bármelyikénél minimum nettó 100.000 Ft értékében vásárol, és elküldi részünkre a vásárlást igazoló számlákat, visszatérítjük Önnek a vásárolt termékek értékének 3%-át!

 

Olvassa, amit mi olvasunk!

Olvassa, amit mi olvasunk!

radistart-fl-br-www-plantaco-com