JÓL IDŐZÍTETT FOSZFOR AZ EGYSÉGES VIRÁGZÁSÉRT!


Nem sok foszfor kell, csak megfelelő mennyiségű Radistart® Fl Basic .

JÓL IDŐZÍTETT FOSZFOR AZ EGYSÉGES VIRÁGZÁSÉRT!

Nem sok foszfor kell, csak megfelelő mennyiségű Radistart® Fl Basic

Lomb vagy termés? Radistart® Fl Basic, a mérleg nyelve.

A Radistart® Fl Basic különösen nagy hatékonyságú folyékony foszfortúlsúlyos levéltrágya, amely az intenzív növekedési szakaszban képes megalapozni a biztos termésképzést. Másodlagos összetevője a könnyen felvehető nitrogén, azonnal beépíthető formában. A foszforhangsúlyos növekedési időszakokra a makrotápelem arányok kialakítását tökéletesen képes megoldani. A Radistart® Fl Basic levéltrágyázásnak különösen akkor van szakmai megalapozottsága, ha a vegetatív fejlődés beindítására egyoldalú nitrogén-fejtrágyázást alkalmaztunk. A termék a magas foszforarány mellett a teljes mikroelemsort is tartalmazza, ezzel hiánytalanul kiszolgálja a virágzás és termésképzés igényeit. A mikroelemek mellett a jelentős arányú kén összetevő az olajos növények extra kénigényét pótolja.  A harmonikus tápanyagellátás nagyon jól besegít a növényvédelembe is, lecsökkenti a betegségre való fogékonyságot.
Miért hatékony?

A termékre jellemző különleges N/P aránya, ami közel 1:2-höz. Ez az arány akkor ideális, amikor a növény még intenzíven a vegetatív növekedésben van, majd a levélfelület maximalizálása után a generatív szervek kialakítása következik. Ha a vegetatív folyamat túlsúlyba kerül, az a termés mennyiségére és minőségére egyaránt kihat. Az intenzív növekedést többnyire nitrogén fejtrágyával serkentjük, ha ezt túl nagy adagban vagy megkésve juttatjuk ki, az a generatív produkciót késlelteti, csökkenti. A vegetatív túlsúlyt környezeti tényezők is kiválthatják. A vegetatív folyamatok generatív irányba fordítását foszfor túlsúllyal segíthetjük elő, erre a leggyorsabb megoldás a vízben oldott foszfor kijuttatása. A generatív szakaszt a mikroelemek is támogatják, kialakítják a virágzáshoz nélkülözhetetlen tápelem harmóniát, aktiválják az energiatermelő enzim folyamatokat. Ezek hiánya a termésképzésben okozza a legnagyobb zavart.  A tápanyagokkal egyensúlyban ellátott növénynek nem lazulnak fel a szövetei, jobb a betegség ellenállósága, elkerülik a szúró-szívó szájszervű kártevők.

Milyen talajokra és mikor ajánlott?

Bármilyen talajra és bármilyen kultúrára kijuttatható, inkább a növényi fejlettségéhez szükséges igazítani a kijuttatást. Az intenzív növekedés időszakában a legoptimálisabb a kezelés, nitrogénes fejtrágya után, vagy ha a vegetatív fejlődési szakaszban korai hőség vagy erőteljes lehülés jelentkezne, túl vizes/ túl hideg/tömörödött vagy túlöntözött állományban. Alkalmas olyan talajoknál is, ahol foszforból közepes vagy gyenge az ellátottság, savanyú vagy meszes kémhatású talajokon, stresszelt állományokban. A kijuttatás a termésnövelés kezdeti időszakában még megismételhető, ekkor már a szemtelítődést fogja elősegíteni. Ajánlott dísznövények virágzásának serkentésére, túlfejlett állomány regulátorozására, őszi káposztarepce elágazódásának serkentésére vagy kalászosok bokrosodásának elősegítésére.

Radistart® Fl Basic összetétele és alkalmazási módjai

Radistart® Fl Basic műtrágya összetétele és alkalmazási módjai

Mire ad megoldást?

Mire ad megoldást?

Tápanyagelérés távolsága

A foszfor a növények tápanyag-utánpótlása során a 2. legfontosabb tápelem. A talajban a foszfor természeténél fogva alacsony felvehető készlettel rendelkezik, ez is csak optimális talajviszonyok mellett felvehető. Ha bármilyen körülmény kedvezőtlenül alakul, vagy egyébként is szegény foszforban a talaj, akkor óhatatlanul ellátási zavar áll be. Savas vagy lúgos kémhatású talajban a foszfor a növények számára nem mindig áll rendelkezésre felvehető formában, amikor a virágzási szakban kifejezetten magas igény jelentkezik. A túl magas hőmérséklet, a hideg vagy száraz, esetleg tömörödött talaj szintén akadályozza a hozzáférést. Az alaptrágyaként kijuttatott granulált foszforműtrágyák hatóanyagának csupán 20%-a érvényesül a kijuttatás évében, a szemcsés foszfor az azonnali igényt nem tudja kielégíteni, gyenge a hatékonysága, kevés jut el a célterületekre, sok veszteséggel kell számolni.

A virágzásnak és a jó megtermékenyülésnek megvannak a sajátságos tápanyagigényei és a környezeti optimum értékei. Ha ezektől túl nagy az eltérés, a növény a vegetatív szakaszból nem tud átfordulni a generatív szakaszra, ez pedig nélkülözhetetlen a termés kialakításhoz.

A Radistart® Fl Basic levéltrágya éppen olyan N/P aránnyal rendelkezik, amely elegendő a termésdifferenciálódás energiaigényes folyamataihoz. A termékben a mikroelemkészlet úgy került kialakításra, hogy a nitrogénes túlsúlyt ellensúlyozza, de minden tápelemigényt kielégítsen erre az érzékeny időszakra.

Bevethető túlfejlett állományok regulátorozására is, virágzás elősegítésére, egyoldalú nitrogénezés ellensúlyozására.

A Radistart® Fl Basic levéltrágya legnagyobb szerepe abban áll, hogy a folyékony, azonnal felvehető foszfornak köszönhetően jobb termésdifferenciálódás érhető el akkor is, ha kedvezőtlenek a körülmények. A kezelés nyomán egyöntetűbb lesz a virágzás, a fejlettebb virágszervekkel biztosabb a kötődés, homogén állományban könnyebb a betakarítás, kisebbek a veszteségek. Nagyobb a terméspotenciál még akkor is, ha éppen nem kedvezően alakulnak az időjárási viszonyok.

A Radistart® Fl Basic levéltrágya kiegyensúlyozza a nitrogénezés hatását, a szövetszerkezet kompaktabb, nehezebben átjárható lesz a károsítók számára.

Problémák, amikkel találkozhat, ha nem használja a Radistart® Fl Basic folyékony levéltrágyát

Problémák, amikkel találkozhat, ha nem használja a Radistart® Fl Basic folyékony levéltrágyát

Elhúzódó virágzás, egyenetlen állomány, betakarításnál sok veszteség.

Túlnitrogénezett állományban megnő a betegség fogékonyság.

Túlhangsúlyozott nitrogén a levéltetűt is jobban vonzza.

Olyan jelenséggel találkozott a növényen, amelyre nem tudja a megoldást?

Radistart® Fl Basic előnyei

Radistart® Fl Basic előnyei

A Radistart® Fl Basic levéltrágya azonnal hasznosuló foszfort tartalmaz a szemcsés műtrágyákkal ellentétben.

Éppen azokat a tápelemeket tartalmazza, amelyek a generatív szakaszban fókuszba kerülnek, egyéb mikroelemes kezelés nem szükséges.
Növényvédelmi kezeléssel kombináltan is kijuttatható, de ellenőrizzük előzetesen a jó keveredést.

Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel összehangoljuk.

Mikroelemei akkor is hatékonyak, ha a talajból nem lenne jó az ellátás.

Minden esetben nélkülözhetetlen, ha külön nitrogénes fejtrágyázás történt.
Lecsökkenthetők a növényvédelem költségei.

Mások ezt kérdezték:

Mások ezt kérdezték:

Gazdálkodóink ezt kérdezték:

Összeszedtük és folyamatosan bővítjük azon kérdések körét, amelyeket a gazdálkodók kérdeztek tőlünk.

Én karbamiddal szoktam fejtrágyázni, azután is kellene használni?

Igen, kell. A karbamid hasznosulását nagy mértékben elősegíti hogyha kén tatalmú lombtrágyát, pl. Kén-S Cink Bórt használunk.

Megfigyeltem, hogy nitrogénezés után merevek és vastagabbak a levelek. Mi ennek az oka?
A nitrogén beépülése nagyobb vízfelvételt indukál a növénybe, ezáltal növekszik meg a belső nyomás, és ettől válnak vastagabbá és merevebbé a levelek.
Én már minden szántóföldi növényemet egyszer lombtrágyázom is. Miért lenne jobb a Radistart Fl Basic?
A Radistart® Fl Basic tápelemei rendkívül jól kombináltak, kiegyenlített benne a nitrogén és kén mennyisége, amely lehetővé teszi, hogy erőteljesebb növények fejlődjenek. A viszonylag magasabb foszfortartalom segíti a megtermelődött energia szállítását, illetve jelentősen tudja csökkenteni a környezet káros hatásait.

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Plantaco Visszatérítési Program

Plantaco kedvezményprogram

Ha szeptember 30-ig Viszonteladóink bármelyikénél minimum nettó 100.000 Ft értékében vásárol, és elküldi részünkre a vásárlást igazoló számlákat, visszatérítjük Önnek a vásárolt termékek értékének 3%-át!

 

Olvassa, amit mi olvasunk!

Olvassa, amit mi olvasunk!

radistart-basic-www-plantaco-com