A rejtett tápanyag- és vízkészleteket is felkutatja

Folyékony cink foszforral a mélyre hatoló gyökérzetért

 

Jó cink ellátással nagyobb a szárazság tűrés

PlantaShot Kukorica lombon keresztüli kijuttatásával kiváló ellátást biztosítunk a kifejezetten magas cinkigényű kultúrák számára (pl. kukorica, cirok, hagymafélék, gyümölcs fajok, szőlő, szója, lucerna), a cinkes lombtrágyázással a gyökérzet mélyre jutását tudjuk elősegíteni. A hatékony foszforforma kiegyenlíti a talaj foszfor szolgáltatásának hiányosságait, ezzel jobb lesz az átgyökeresedés. A kálium tartalom a gyökerek aktív vízfelvételét segíti, a sztómazáró sejteket szabályozza, vízhiánynál csökkenti a párologtatást. A termék különlegessége a savas kémhatás, ami különösen növényvédelmi kezelésekkel kombinálva fokozza a növényvédelem hatékonyságát. Kiválóan alkalmas tápoldatok kiegészítésére is.

 

Mire ad megoldást?

 • Minden esetben célszerű beépíteni a technológiába, amikor cink igényes kultúrát termesztünk, cink hiányos területen gazdálkodunk, gyenge a gyökeresedés, vagy szárazság okozta stressznek kitett a területünk. A PlantaShot Kukorica már 1 kezelésével is elkerülhetjük a cink hiánytünetek kialakulását, a cink hiány okozta termésvesztést.
 • A PlantaShot Kukorica lombtrágyázás fokozza a gyökérnövekedést, megnöveli a gyökérhosszúságot, elősegíti a másodlagos gyökerek fejlődését, stimulálja a víz- és tápanyagok intenzívebb felvételét a talajból. A nagyobb és fejlettebb gyökérzet hatékonyabb vízhasznosítást, fokozottabb aszálytűrést biztosít a növényeknek.
 • Javítja a növények stressztűrését, kisebb lesz az aszály miatti termésvesztés.
 • Segíti a kukorica, cirok gyors gyökeresedését, a foszfor hatékonyan elősegíti a csődifferenciálódást, száraz időszakban is jobb lesz a kötődés. Gyümölcsösökben, szőlőben hozzájárul a hajtások, levelek normális fejlődéséhez, javítja a fásodást, csökkenti a fagyérzékenységet és a „téli ágelhalást”.
 • A cink hozzájárul a nitrogén-anyagcseréhez, javítja a nitrogén műtrágya hasznosulását.
 • A pillangós növényeknek jobb lesz a tápanyag- és vízellátottsága, nagyobb a zöld hozam, fokozódik a légköri nitrogén megkötése.
 • Az őszi vetésű kultúrákban a gyors gyökeresedést segíti, ezzel biztonságosabb a telelés.
 • A PlantaShot Kukorica olyan magas cink tartalmú termék, hogy 1-2 kezeléssel a magas cink igényű kultúrákban is teljes ellátást biztosít.
 • A PlantaShot Kukorica folyékony levéltrágya különleges előnye savas kémhatása, ami a keményebb vizek lágyítását segíti. A lágyabb vizek alkalmasabbak növényvédelmi permetek készítésére. Elsőként mindig a PlantaShot Kukorica megfelelő dózisát adagoljuk a permetléhez, végül adjuk hozzá a növényvédőszert. Keverési próbát mindig végezzünk.
 • A termesztési gyakorlatban elterjedt egyoldalú, nitrogén központú növénytáplálás mellett hamar kialakulnak a cink hiány okozta tünetek. Ezek először jellegzetes levélelváltozások később terméskiesés formájában mutatkoznak meg. A PlantaShot Kukorica hatékony megoldás a cink hiányos táplálás miatti terméskiesés kiküszöbölésére.
 • Az ország termőterületének közel 2/3-a cink hiánnyal küzd.

Problémák, amikkel találkozhat, ha nem használja a PlantaShot Kukorica folyékony levéltrágyát:

 A fiatal kukorica leveleken megjelenő csíkoltsági tünetek


Cink hiány okozta klorotikus tünetek, amelyek terméskieséshez vezetnek a gyümölcs- és zöldségkultúrákban is

Előnyei

 • A PlantaShot Kukorica kifejezetten magas cinkpótló termék, ami foszforral együtt sokkal hatékonyabb gyökérstimuláló,
 • Azokat a tápelemeket tartalmazza, amelyek az egyenletes gyökérfejlődést biztosítják,
 • A nagyobb, fejlettebb gyökérzet több vizet- és tápanyagot tud felkutatni, ezáltal jobb lesz a stressztűrés, javul a hozam,
 • A savas kémhatású lombtrágya javítja a növényvédelmi kezelések hatékonyságát,
 • Külön költség nem terheli a kijuttatást, ha a növényvédelemmel jól összehangoljuk,
 • A cink levéltrágya formában kijuttatva sokkal hatékonyabbak, mintha a talajból kellene felvenni,
 • Tápoldat formában kijuttatva segíti a csepegtető/mikroszórófejek tisztítását,
 • A harmonikus tápanyag ellátottsággal elősegítjük az alaptrágyákkal kiadott makro- tápelemek jobb hasznosulását,
 • Egészséges, jól táplált növény kevesebb vízzel is jobb termésre képes, egyúttal kisebbek a növényvédelmi költségek.

Miért hatékony?

A növények cink igénye általában minimális, de egyes kultúrák töretlen fejlődésének akadálya lehet az elégtelen cink ellátás. Egy átlagos kukoricaterméssel 300-400 g cink is kivonásra kerül a talajból, miközben ennek a pótlásáról általában nem gondoskodunk. A mélyre hatoló gyökérzetű növények gyakran szenvednek cink hiánytól. A cink a növekedési folyamatokban fontos, számos enzimet aktivál, hiányában leáll a növekedés. A PlantaShot Kukorica levéltrágya azonnal felvehető formában tartalmazza a cinket. A termék másik összetevője a hatékony formában lévő foszfor. A két tápelem együttese garantálja a gyökérzet folyamatos fejlődését, egyre növekvő talajtérfogatból a tápanyag- és vízkészletek felkutatását, ami jelentősen javítja a szárazságtűrést. A kálium tartalom a vízgazdálkodásra legjelentősebb hatású tápelem.

 

Milyen talajokra és mikor ajánlott?

Bármilyen talajnál és bármely növénynél azokra a termesztési helyzetekre ajánljuk, amikor fokozni kívánjuk a minél jobb átgyökeresedést, elősegíteni nagyobb talajtérfogatból a kiadott tápanyagok és a még tartalékolt vízformák hasznosulását.
Különösen ajánlott erősen kötött vagy humuszban gazdag talajokon, sekély termőrétegű vagy túlzottan meszes vagy sós termőhelyeken, egyenetlen vízellátás esetén, túlzott környezeti stressznek kitett vagy nem kellő vitalitású állományokban, őszi kultúráknál a jobb telelés, erőteljesebb tavaszi indulás elősegítésére. Tavaszi vetésű állományokban a korai fejlődés beindítására, a homogén állomány kialakítására, a nagyobb szárazságtűrés megalapozására, a mennyiségi és minőségi termés elősegítésére. Különösen fontos az alkalmazása cink hiányos termőkörzetekben a cinkellátás biztosítására.

 

Összetevők

Makroelemek:
P2O5 69,6 m/v%
K2O 10,1 m/v%

Mikroelemek:
Cink (Zn) 16,8 m/v%

 

Hol tudom megvásárolni?
Kereskedelmi partnereink >>>

Ha szeretne elsőként értesülni újdonságainkról és akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre >>>

plantashot-kukorica-www-plantaco-com