PlantaShot Ca+

 

Folyékony kalcium a kétszikűek kedvére

Vízhiányos időszakokban is folyamatossá tehetjük a növekedést

 

PlantaShot Ca+ levéltrágya nem csak a hiánytünetek megelőzésére

Folyamatos, jó kation ellátás csak megfelelő vízoldható tápanyag készletekkel, egyenletes vízellátással biztosítható. Ha egyenetlen a vízellátás, az a hajtásvégek elégtelen kation ellátását váltja ki, ami rövid idő alatt a növekedés leállását okozza.
A PlantaShot Ca+ kalciumot, magnéziumot és káliumot a növények számára legkedvezőbb arányokban, felvételre optimálisan, kationos formában tartalmazza. A kationok kísérője a nitrát-ion, ami a kationok növénybe való gyorsabb beépülését stimulálja. A PlantaShot Ca+ olyan folyékony levéltrágya, ami átmeneti kiegészítést jelent a vízhiányos/tápanyag hiányos időszakokra. A PlantaShot Ca+ kation arányai káliumra, magnéziumra és kalciumra nézve: 4:1:6, tehát markánsan kalcium túlsúlyos levéltrágya, ami a kétszikűek extra kalcium igényét fedezi az egyszikűekhez képest. A kétszikű növények élettani rendellenességei nagy részben a növényi szervek kalciumhiányával, illetve a kalcium növényen belüli korlátozott mozgásával függ össze.

 

Mire ad megoldást?

A kétszikű növények élettani rendellenességei nagy részben a növényi szervek kalciumhiányával, illetve a kalcium növényen belüli korlátozott mozgásával függ össze. A kalcium a hajtásnövekedés legfontosabb eleme, a növényben nem mobilis. A zavartalan fejlődéshez állandó kalcium felvétel szükséges, amit az egyenletes vízellátás tud a növénybe, a hajtásvégekbe eljuttatni. Vízhiányos körülmények esetén a hajtásnövekedés leáll, a termés mennyiségében és minőségében visszaesés következik be. A PlantaShot Ca+ rendszeres kijuttatásával a negatív folyamatok visszafordíthatók.

Problémák, amikkel találkozhat, ha nem használja a PlantaShot Ca+ folyékony levéltrágyát:

A zöldségfélék különösen érzékenyek a jó kalcium ellátásra. Jellegzetes „napégéses” tünetek jelzik a kalcium hiányát.

Káposztafélék és saláta levélszél barnulása jelzi a kalcium hiányt

Az alma keserűfoltossága elkerülhető a PlantaShot Ca+ levéltrágyával

Előnyei

 • egyenletessé teszi a hajtások és virágszervek fejlődését még egyenetlen vízellátás mellett is,
 • öntözetlen körülmények között kiegyenlíti a szárazabb talaj gyenge tápanyag szolgáltatását,
 • öntözött kultúrákban pótolja a fokozott kalcium igényt,
 • eseti alkalmazása csökkenti, rendszeresen kijuttatva megszünteti a kalciumhiányt,
 • erősíti a sejtfal szerkezetét, ezáltal ellenállóbbá válnak a növények,
 • javul a gyökérszőrök képződése, fokozza a víz- és tápanyagfelvételt,
 • az egyenletesebb fejlődés alapvetően javítja a termés mennyiségét és minőségét,
 • zöldség kultúrákban (paprika, paradicsom) megszünteti a kalcium hiányos bogyókat,
 • salátánál, káposztánál megszűnik a levélszél barnulás,
 • dinnyénél eltűnik a csúcsrothadás,
 • alma stippesedése megelőzhető,
 • repce tavaszi intenzív növekedésében a szár üregesedése és felrepedése megelőzhető.

A PlantaShot Ca+ lombtrágyázás a leghatékonyabb kalcium visszapótlás, mert az ionos formák a levélen keresztül azonnal hasznosulnak, nincsenek veszteségek, mint a talajban lejátszódó lekötődési folyamatok esetében.

 

Miért hatékony?

A gyakorlati tápanyag utánpótlásban gondot jelent, hogy elegendő és megfelelő arányú kationokkal lássuk el a növényt. Gyakori hiba a fent említett tápelemek egyoldalú, eseti nagyobb adagú pótlása, ami gátolja a többi tápelem felvételét. Ez különösképpen igaz a kalciumra. A PlantaShot Ca+ összetétele és a benne levő tápelemek aránya teszi lehetővé a kalcium leghatékonyabb beépülését, ezzel a kalcium hiány tünetek kialakulása még az intenzív növekedés időszakában is elkerülhető. Összetételét tekintve a legmagasabb kation bevitelt biztosító termékek közé tartozik.

 

Milyen talajokra és mikor ajánlott?

Azokra a talajokra ajánljuk, ahol nem biztosított a folyamatos, egyenletes jó vízellátás vagy kalcium hiányos a talaj. A tömörödött, kötöttebb, hidegebb, vagy mészszegény talajokra, vagy a mészigényes kultúrákra. Öntözetlen kultúrákra, vagy öntözött körülmények között termesztett nagy kalcium igényű növényekre. Tápoldatos termesztésben kalcium-nitrátos tápoldatozás mellett az intenzív növekedés támogatására, kalciumigényes gyümölcskultúrákban a hiánytünetek megelőzésére (alma stippesedés), a tárolhatóság fokozására. A PlantaShot Ca+ egyszeri levélre permetezése átmeneti kation felvételi zavarokat ellensúlyoz, rendszeresen kijuttatva folyamatos ellátást képes biztosítani.

 

Összetevők

N 13,5 m/v%
K2O 9 m/v%
MgO 3 m/v%
CaO 15 m/v%

 

Hol tudom megvásárolni?
Kereskedelmi partnereink >>>

Ha szeretne elsőként értesülni újdonságainkról és akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre >>>

plantashot-ca-www-plantaco-com