A legnagyobb hatóanyagú növényi gyógyszer

Nem csak gyógyít, kondicionál is

A legnagyobb hatóanyagú növényi gyógyszer

Nem csak gyógyít, kondicionál is

A természet legjava egy levéltrágyában – nem csak biotermesztőknek

A FitoNatur Aktív kizárólag természetes összetevőkkel rendelkező két komponensű levéltrágya. A gyógy- és fűszernövényi kivonatok több, mint százféle hatóanyaga a komposztból származó tápanyagokkal és humuszszerkezetű molekulákkal együttesen biztosítja a széleskörű hatást. A terméket talajra is kipermetezhetjük, ekkor a gyökér folyamatos megújulását és az egészséges gyökérzónát segíti fenntartani. Levéltrágyaként kijuttatva a hatóanyagok gyors beépülése tartós növényi egészséget, jó kondíciót és szermaradványmentes terményt eredményez. Ökotermesztésben is engedélyes, de a konvencionális termesztők számára is megfizethető, a ráfordítás költsége a lecsökkent növényvédelem miatt bőven megtérül.

Miért hatékony?

Monokultúra, szűk vetésforgó, túlkemizálás és túlbolygatás miatt termőhelyeinken a fizikai, kémiai és mikrobiológiai talajkörnyezet folyamatosan romlik, ezért egyre nagyobb költségek árán tudjuk a kultúrákat megvédeni. A talajdegradációs folyamatok kedveznek a magra és csírára ható patogén gombák felszaporodásának. A talajuntság is nagyrészt erre az „egyensúlytalan” állapotra vezethető vissza. A gyógynövények természetes antibiotikus hatásukkal serkentik a növénypatogén kórokozók elnyomását.  A talajlakó állati szervezetekre szintén hatással lehet a kezelés, egyes szervezeteket távol tart, másoknak a szaporodáshoz teremt kedvezőtlen körülményeket. Kétkomponensű készítmény, ami 27 különböző gyógy- és fűszernövény kivonatával és kizárólag természetes anyagokat tartalmazó humuszanyag komposztkivonatával együttesen segíti a növényi fejlődést. A felhasznált gyógy- és fűszernövényekből 8 faj rendelkezik vírus-, 20 baktérium- és 15 gombafejlődés-gátló hatással. A kiváló minőségű komposztanyag hasznos mikroorganizmusokat és tápanyagokat biztosít a növény saját védekezésének beindításához, a betegségek elkerüléséhez és a tápanyagok hatékony felvételéhez.

Milyen talajokra és mikor ajánlott?

Bármilyen talajnál és bármely növénynél ajánljuk a kritikus fejlődési időszakok előtti megelőzésre (gyökeresedés, intenzív növekedés, virágzás, termésképzés), a növény természetes védekezőképességének fokozására. A gyökérfejlődés támogatásához a talajra permetezzük, így talajfertőtlenítő hatású. Lombra permetezve megerősíti a bőrszövetet, a helyi sérüléseket fertőtleníti és begyógyítja, a kórokozók támadását visszafogja. A benne található illóolajok a növényeket károsító rovarokat elriasztják, ezért várható nagy rovarnyomás előtt is ajánlott kijuttatni. Nitrogénes fejtrágyázás kompenzálására, stressztűrés fokozására, őszi vetésűek tavaszi regenerálására, kora tavaszi fagytűrés javítására, tárolási betegségek visszaszorítására, környezeti stressz ellensúlyozására, vontatott fejlődésnél, bio- és konvencionális termesztésben egyaránt használható.   

FitoNatur Aktív műtrágya összetétele és alkalmazási módjai

FitoNatur Aktív  műtrágya összetétele és alkalmazási módjai

I. Komponens:Gyógynövénykivonat

II. Komponens:Komposzt kivonat

Mire ad megoldást?

Mire ad megoldást?

  • Szántóföldön öko- és konvencionális termesztésben kondicionálásra, regenerálásra, szúró-szívó, rágó szájszervű rovarok elriasztására, gyökérstimulálásra,
  • Szűk vetésforgónál, intenzív zöldségkultúrákban talajuntság ellen, biotermesztőknek is talajfertőtlenítésre,
  • Talajlakó károsítók (drótférgek, bolhák, fonálférgek, pajorok, lótetű) felszaporodásánál,
  • Házi kertekben, díszkertekben, közterületeken elriasztja a rovarokat, hangyákat, csigákat, kullancsokat. Természetes anyag, ezért nem káros a hasznos élőlényekre, kisgyermek, kutya, macska közelében is biztonságos, a kezelés után nincsen szermaradék a környezetben,
  • Szőlő, gyümölcs kultúrákban szúró-szívó kártevők távoltartására, egyúttal mikroelemeket pótol és kondicionál, ezért más lombtrágya kijuttatása nem szükséges,
  • Zöldség- gyümölcs kultúrákban tárolási betegségek megelőzésére, szarmaradvány mentesen, várakozási idő nélkül,
  • Szaktanácsadók, termelők eredményes riasztó hatást tapasztaltak atkák, levéltetvek, gyepi hangyák, csigák, poloskák, kullancsok, vetésfehérítő, tücsök, burgonyabogár, kukoricabogár, molyok, legyek és darazsak távoltartására.
  • Felhasználására nincsen korlátozás, nem kell permetezési naplóba felvezetni.

A növényi kivonatok természetes vírus-, baktérium- és gombaölő hatásúak, a komposzt vegyületek bőséges makro- és mikroelem ellátást biztosítanak, emellett egy humuszkezelés is megtörténik. A FitoNatur Aktív kezelés egymenetben könnyíti meg a növényvédelmet, táplálja, makro- és mikroelemekkel látja el a növényt, gyógyít, kondicionál, fokozza a stressz tűrést. Leghatékonyabb megelőző jelleggel kijuttatva, a tenyészidőszakban korlátozás nélkül többször ismételhető a kezelés.

Problémák, amikkel találkozhat, ha nem használja a FitoNatur Aktív folyékony rovarűző és kondicionáló készítményt

Problémák, amikkel találkozhat, ha nem használja a FitoNatur Aktív folyékony rovarűző és kondicionáló készítmény

Kártevők felszaporodnak a kalászosokon

Tömeges méretű kukoricabogár-rajzás

Poloska invázió okozta termésromlás

Olyan jelenséggel találkozott a növényen, amelyre nem tudja a megoldást?

FitoNatur Aktív előnyei

FitoNatur Aktiv előnyei

A FitoNatur Aktív folyékony levéltrágya rovarűző és kondicionáló készítmény egy termékben.

Megelőző jellegű készítmény, ezért csökkenti a károsítók okozta terméskiesést.

A növényvédelem költségeit csökkenti, a kijuttatott tápanyagok hasznosulását fokozza.

Mikroelem tartalma kiváló hatékonyságú a humuszmolekuláknak köszönhetően.

Permetezési naplóba nem kell felvezetni, a kijuttatásra nincsenek korlátozások.

A termények jobb íz-aroma tartalmúak, szermaradvány mentesek és hosszabban tárolhatók.

Az egészséges, jól táplált növény kevesebb vízzel is jobb termésre képes, egyúttal kisebbek a növényvédelmi költségek is.

Mások ezt kérdezték:

Mások ezt kérdezték:

Gazdálkodóink ezt kérdezték:

Összeszedtük és folyamatosan bővítjük azon kérdések körét, amelyeket a gazdálkodók kérdeztek tőlünk.

Miért jobb választás a FitoNatur Aktív, mint egy kémiai kezelés?

Nem tesszük ki felesleges vegyszerterhelésnek se a növényt se a fogyasztót. Míg a kémiai szereknek ölő hatásuk van, addig a FitoNatur Aktív pozitív élettani hatásokat vált ki a növényből.

Eddig csak kémiai növényvédelmet használtam. Nem túl drága megoldás ez nekem, miért áldozzak rá?

Az egészség nem mérhető pénzben. Általában tudjuk azt, hogy ha kémiailag be kell avatkozni a növényvédelembe, az egy védekezésnél nem áll meg, mert mindig újabb és újabb védekezést kell tenni, hiszen kiírtunk általa mindent.

Szükséges-e mellette más növénykondicionáló?

Csak abban az esetben, ha valamilyen tápanyagból kifejezett hiány van a területen, egyéb esetben nem szükséges.

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Plantaco kedvezményprogram

Plantaco kedvezményprogram

Ha szeptember 30-ig Viszonteladóink bármelyikénél minimum nettó 100.000 Ft értékében vásárol, és elküldi részünkre a vásárlást igazoló számlákat, visszatérítjük Önnek a vásárolt termékek értékének 3%-át!

 

Olvassa, amit mi olvasunk!

Olvassa, amit mi olvasunk!

fitonatr-aktv-www-plantaco-com