Napról-napra több telefont kapnak szaktanácsadóink. A gazdák azt kérdezik, hogy mit lehet tenni a haszonnövényekkel ebben a nagy szárazságban?
Éppen a legérzékenyebb szakaszban kapta el a vízhiány a búzát és a repcét. A száraz talaj sem vízzel, sem felvehető tápanyagokkal nem tudja kellően ellátni a növényeket, pedig azok alegfontosabb, a terméshozó fenológiai szakaszba értek. Ilyenkor legnagyobb az energiaigényük, legnagyobb a mikroelemigényük. Mikroelemek lombon keresztüli pótlásával csökkenthetjük a szárazság okozta terméskiesést.

A mikroelemhiány fokozottan kiteszi az állományokat a környezeti stresszhatásoknak, mert mikroelemek nélkül egy növény sem tudja beindítani a védekezési mechanizmusokat. A generatív szakaszban fellépő szárazságnak többszörös negatív hatásával kell számolnunk, ha figyelmen kívül hagyjuk a lombtrágyázás nyújtotta lehetőségeket:
• előbbre tolódik a termésképzési szakasz
• gyenge, fejletlen virágképletek, rövidebb kalász, gyengébb elágazódás a repcében
• a légköri pára hiánya rontja a terméskötődést
• a csökkent levélfelület visszafogja a szemek fejlődését
• szárazabb talajban csökkent a tápanyag felvétel, a korábbi műtrágyák nem érvényesülnek

Lombtrágyázással sokat javíthatunk a terméskilátásokon, mert így azonnali és megfelelő arányú tápanyagokat biztosítunk, amelyek száraz talaj mellett is hatékonyak. Vízhiányban a mikroelemek pótlásával tudjuk leginkább szabályozni a növényt, elősegíteni a jobb vegetatív/generatív arányokat, csökkenteni a termés kiesést.

Plantaco Csapadékváró csomag

A Plantaco szaktanácsadói egyedi lombtrágya kombinációt ajánlanak az aszály sújtotta vidékre:
a Csapadékváró csomagot, mely 40 l Speedy EK-t és 20 l PlantaShot Zöld Ászt tartalmaz

Speedy EK, a nitrogéntúlsúlyos lombtrágya
A könnyen felszívódó nitrogén-kombináció, azonnal nyújt enyhülést a növénynek, hatása azonban hosszú ideig kitart.
– Rengeteg nitrogént (24,0 m/v%) tartalmaz, melyből NH2 (Karbamid-nitrogén) 12,0 m/v%, NO3 (Nitrát-nitrogén) 6,0 m/v% és ugyanennyi Ammónium-nitrogén
– Kén (0,4 m/v%), Kén-trioxid (1,0 m/v%) mezoelemek a fehérjék bioszintézését segítik, melynek hiányában a növények fejlődése lassabb lesz és kötődési problémák léphetnek fel
– Cink (0,5 m/v%) tartalma az intenzív gyökérképződésért felelős

PlantaShot Zöld Ász a „folyékony humusz”Plantaco PlantaShot Zöld Ász folyékony humusz levéltrágya
Az aszály okozta stresszhelyzetben a növénynek nem jut már elég energiája a megfelelő tápanyagfelvételre és hasznosításra, mely elsősorban a fejlődését gátolja, másodsorban a termés minőségét!
Termelőink visszajelzése szerint hosszabb virágzást és erőteljesebb kötődést, a regenerációs képességek megnövekedését is elősegíti a makroelemekben dús, de ezek mellett jól hasznosuló réz-, cink- és bórtartalmú PlantaShot Zöld Ász!
Részletes adatlapja itt tekinthető meg >>

A Csapadékváró csomagot viszonteladóinknál és szaktanácsadóinknál keresheti a készlet erejéig!

Termékeinkkel és technológiáinkkal kapcsolatban kérje ki területileg illetékes szaktanácsadónk javaslatát, akár online vagy telefonon! >>>

 

kltsghatkony-vlaszok-aszly-idejre-plantaco-lombtrgykkal-www-plantaco-com