A szántóföldi termesztés legnagyobb kihívója az időjárás. Ha csak az idei „tavaszt” vesszük figyelembe, láthatjuk, hogy víz- és hőmérsékleti szélsőségek sorozata stresszelte az állományokat. A klímakutatások abba az irányba mutatnak, hogy az évi csapadék ugyan meglesz, de annak eloszlása egyre szélsőségesebben alakul. A nagy környezeti ingadozásokra nekünk kell felkészíteni a növényt, mert egyébként terméscsökkenéssel fizetünk érte. Az átmeneti stressz leküzdésének hatékony és költségkímélő módszere a lombtrágyák alkalmazása. Hiába dolgoztuk be a talajba az NPK műtrágyákat, ha kevés a víz, és a gyökérzet nem képes hozzáférni a tápanyagokhoz. Az átmeneti stressz leküzdésének hatékony és költségkímélő módszere, ha a speciális lombtrágyákra nagyobb figyelmet szentelünk. A Plantaco Kft. mai korszerű lombtrágyái tápanyagforrások + bioaktivátorok + immunerősítők egyben. A jól megválasztott, időben kijuttatott lombtrágya közvetlenül stimulálja a víz- és tápanyagok intenzívebb felvételét. A nagyobb és fejlettebb gyökérzet hatékonyabb vízhasznosítású, fokozottabb aszálytűréssel rendelkezik. Stresszelt állapotban is jobb a regenerálódó képessége, kiegyensúlyozottabb a vegetatív/generatív fejlődése, ami termésbiztonságban és a termés minőségében egyaránt előnyt jelent. A megerősített immunrendszer kevesebb növényvédelmet igényel.  Egy gazdának sem mindegy, hogy mennyit kell költenie növényvédőszerekre, vagy a mai műtrágya árak mellett a talajban mennyi tápanyag nem hasznosul vagy válik környezetszennyezővé.

Ha ezeket az innovációs lehetőségeket beépítjük, jobban és hatékonyabban tudjuk a növényt kiszolgálni szélsőséges viszonyok között is.

Ne kockáztassa a jövedelmezőséget szélsőséges viszonyok között sem! A lombtrágya kijuttatás nem igényel plusz energiát.

Lombtrágyáink növényvédelmi kezelésekkel jól kombinálhatók, együtt kijuttatva megnövelik a védekezés hatékonyságát, és egyúttal csökkennek a lombtrágyázásra jutó költségek is. A kombinált növényvédelemmel éppen a kritikus fejlődési időszakokra tudjuk megerősíteni az állományt. A megerősített állomány jobb termőalapot biztosít, ami termésbiztonságban és a termés minőségben egyaránt megtérül a kedvezőtlen körülmények ellenére is. 

A Plantaco Kft. termésnövelő starter- és lombtrágya kínálatában megtalálható termékek a hazai talajokra, technológiákra, és az érzékeny fenológiai fázisokra kerültek kifejlesztésre. Termékeink szántóföldi körülményekre is megfizethető árakon, de a nagy termelési potenciálú intenzív szabadföldi/hajtatott zöldség- dísznövény kultúrákra is gazdaságosan kijuttathatók. A nagyüzemi mérettől a házi kerti felhasználásig alkalmas kiszerelési egységekben.

lombtrgyinkkal-a-legkisebbre-szorthatja-az-idjrs-miatti-termsvesztst-www-plantaco-com